Goedkoopste zorgverzekering voor jongeren

Wanneer je 18 jaar bent geworden ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Het is natuurlijk zaak iedere maand zoveel mogelijk te besparen op je zorgverzekering. Met de tips van Jongerenzorgverzekering.com wordt je op weg geholpen zodat je niet meer betaalt dan nodig is!

Verzekeringen voor jongeren

Een aantal verzekeraars, zoals Zilveren Kruis en Besured, bieden speciale kortingen voor jongeren. Deze doelgroep betaald een lagere premie, omdat de kans dat zorgkosten worden gemaakt lager is. Ook bieden deze verzekeraars een groot deel van hun diensten online aan, waardoor ze kunnen besparen op kosten voor kantoorpanden en personeel. Zo profiteer je eenvoudig van een lagere premie.

De goedkoopste zorgverzekeraar vinden

De premie die je maandelijks betaalt bestaat uit een premie voor de verplichte basisverzekering en een eventuele aanvullende verzekering. Ook de prijs voor de basisverzekering is niet bij iedere verzekeraar gelijk. Door verzekeraars met elkaar te vergelijken kan je dus de verzekeraar met de laagste premie vinden en een goede keuze maken. In onze Top 5 vind je alvast een overzicht met vijf goedkope jongerenzorgverzekeringen.

Een keuze maken

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een zorgverzekering afsluit. Zo kan je een keuze maken voor de goedkoopste zorgverzekering. Besluit van te voren:

  • of je voor een aanvullende zorgverzekering kiest;
  • of je voor een tandartsverzekering kiest;
  • of je voor een vrijwillig eigen risico kiest.

Aanvullende zorgverzekering

Wanneer je niet te veel wilt betalen voor je zorgverzekering is het goed om kritisch naar je aanvullende zorgverzekering te kijken. Vraag je daarbij steeds af of je die extra dekkingen wel nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld een berekening maken op basis van de zorgkosten die je de afgelopen jaren hebt gemaakt. Door je alleen te verzekeren voor zorg die je ook daadwerkelijk gebruikt, betaal je al snel niet meer dan nodig is. De zorgverzekering die bijvoorbeeld je ouders hebben kan juist totaal niet aansluiten op jouw zorgwensen. Misschien heb jij die aanvullende dekking voor brillen & lenzen wel helemaal niet nodig!

Bespaartips voor een lage premie

Naast het kiezen van de juiste verzekering zijn er nog een aantal manieren om iedere maand te besparen op de premie van je zorgverzekering. Een aantal tips:

1. Vrijwillig eigen risico

Met een vrijwillig eigen risico verhoog je jouw eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf eerst moet betalen wanneer je zorgkosten maakt. In 2020 is dit bedrag € 385,-. Door dit bedrag te verhogen gaat je maandelijkse premie omlaag. Dit is een slimme keuze wanneer je verwacht weinig tot geen zorg nodig te hebben. Je kunt het eigen risico verhogen tot maximaal € 885,-.

2. Zorgtoeslag

Wanneer je weinig inkomen hebt, dan heb je al snel recht op zorgtoeslag. Via deze toeslag krijg je maandelijks een bijdrage van de overheid voor het betalen van je zorgverzekering. Vraag daarom zo snel mogelijk zorgtoeslag aan. Hiermee bespaar je eenvoudig op je zorgpremie! Ben je al een tijdje 18, maar heb je nog geen zorgtoeslag aangevraagd? Je kunt zorgtoeslag tot een jaar terugvragen.

3. Collectieve korting

Een andere manier om korting te krijgen op je maandelijkse premie is om je aan te sluiten bij een collectief. Verzekeraars geven vaak veel voordeel aan grotere groepen die een verzekering afsluiten. Vraag bijvoorbeeld bij je sportvereniging, onderwijsinstelling of werkgever of ze een collectieve verzekering aanbieden.