Top 5 jongeren zorgverzekering

Net 18 jaar geworden en geen idee welke zorgverzekering je moet kiezen? Jongerenzorgverzekering.com heeft onafhankelijk van een zorgverzekeraar alle jongeren zorgverzekeringen vergeleken. Hierbij is gekeken naar de hoogte van de premie, de polisvoorwaarden en een passende dekking voor jongeren.

  Kies je Eigen Risico trending_flat

   

  De samenstelling van de zorgverzekering top 5

  Jongerenzorgverzekering.com is als organisatie niet verbonden aan een zorgverzekeraar. De resultaten uit de top 5 zijn gebaseerd op een vergelijkend onderzoek dat Jongerenzorgverzekering.com ieder jaar uitvoert. Bij dit onderzoek worden premies, ervaringen van klanten, klantenservice, kortingen en dekkingen voor jongeren met elkaar vergeleken. In de vergelijking zal je zorgverzekering met het verplicht eigen risico en met het maximaal vrijwillig eigen risico met elkaar kunnen vergelijken.

  18 jaar geworden

  Ben je net 18 jaar geworden? Je bent dan verplicht een eigen zorgverzekering af te sluiten. Tot je 18e jaar was je meeverzekerd op de verzekeringspolis van je ouders. Na je verjaardag, ook al valt deze midden in het jaar, dien je een eigen zorgverzekering af te sluiten. Je bent, als je voor 16 november jarig bent, dus niet verbonden aan de normale, jaarlijkse overstap periode tussen 16 november tot 1 januari. Vul het aanvraagformulier in bij de zorgverzekeraar naar keuze en je verzekering wordt direct geregeld!

  Eigen risico

  Het eigen risico is een gedeelte van de zorgkosten uit het basispakket die eerst eenmalig voor eigen rekening komen. Het verplicht eigen risico in 2020 is vastgesteld op €385,-. Hoe hoog jouw zorgpremie is hangt vooral af van het vrijwillige eigen risico dat je kiest. Je kan het verplicht eigen risico namelijk verhogen met maximaal €500,- tot €885,-. Wanneer je weinig zorgkosten maakt kun je een hoog vrijwillig eigen risico afsluiten. Hiermee krijg je een hoge korting op je maandelijkse premie. Deze korting kan oplopen tot ruim €20,-.

  Zorg bij een hoog vrijwillig eigen risico wel voor voldoende buffer. Op het moment dat je toch onverwachts een hoge zorg rekening krijgt, dien je deze wel te kunnen bekostigen.

  Jaarlijkse overstap periode

  Het is ieder jaar mogelijk om van half november tot 1 januari je oude zorgverzekering op te zeggen. Je hebt dan tot 31 januari om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Stap je voor 1 januari over? Je hoeft dan alleen maar een nieuwe zorgverzekering af te sluiten en de rest wordt automatisch voor je geregeld! Veel zorgverzekeraars bieden namelijk een zogenaamde overstaphulp.

  -->